İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Küçükçiftlik Park’ta Manifest Grubu’nun konserindeki dans ve gösteriler nedeniyle “Hayâsızca Hareketler” ve “Teşhircilik” suçlamalarıyla resen soruşturma başlattı.

Soruşturma kapsamında grup üyeleri savcılığın talimatıyla polis eşliğinde adliyeye getirildi. Üyeler, çıkarıldıkları Sulh Ceza Hâkimliği tarafından yurt dışına çıkış yasağı ve karakola giderek imza verme zorunluluğu ile serbest bırakıldı.

Gazeteci mi, politikacı mı? Çift kimlik uyarısı
Gazeteci mi, politikacı mı? Çift kimlik uyarısı
İçeriği Görüntüle

Karakola götürülmeyen bazı üyeler ise savcılıkta verdikleri ifadelerin ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakılmaları talebiyle hakimliğe sevk edildi. Hâkimlik, bu talebi de yurt dışına çıkış yasağı ve imza zorunluluğu şartıyla kabul etti.

Ne olmuştu?

Türkiye'nin yeni “kız grubu” olarak ünlenen Manifest, ilk +18 konserini 6 Eylül’de Küçükçiftlik Park’ta gerçekleştirmişti. Grup; Mina Solak, Esin Bahat, Zeynep Sude Oktay, Lidya Pınar, Sueda Uluca ve Emine Hilal Yelekçi’den oluşuyor.

Sahne kıyafetleri ve dans gösterileri nedeniyle sosyal medyada tepki çeken grup, konserlerini 12 bin kişinin izlediğini duyurmuştu.

Kaynak: Bianet