TİP Sakarya İl binasında düzenlenen etkinliğin açılışında İl Örgütü adına konuşan Elif Öncel, “21 yıllık saray rejiminin sonuna geldiğimiz, kurtuluşa adım adım ilerlediğimiz mutlu insanları, özgür basını, eşit. Adil ve yaşanası bir Türkiye’yi kurma hayalimizi gerçekleştirmeye sayılı günler kaldı. Meclisi halka, halkı meclise taşıyacak milletvekili adaylarımızı tanıtmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.

Öncel’in konuşmasının ardından a Milletvekili adayları; Saadet Civelek Diriarın, Pelin Sönmez, Uğur Alet, İncinur Ala, Pelin Kısa, Leyla Kocaman, Yunus Emre Göçenoğlu kendisini tanıttı.

Birinci sıra adayı Av. Saadet Civelek Diriarın, baskılara rağmen görevlerini eksiksiz yapma mücadelesi veren gazetecilere teşekkür ederek başladığı konuşmasında şunları söyledi.

"BU KARANLIK DÜZEN DEĞİŞECEK"

“Yaklaşık 30 gün sonra yapılacak seçimle yurttaşlarımız daha özgür daha aydınlık geleceğe belki de ilk adımı atacak. 20 yıldır temel hak ve özgürlükler anlamında çok geri gittik. Tartışılması dahi kanül edilemeyecek İstanbul Sözleşmesinden bir gecede tamamen hukuka aykırı bir şekilde çıktık. Yine bir gecede KHK’lar ile binlerce yurttaş işinden edildi. Adil yargılanma hakları ellerinden alınarak büyük bir karanlığa hapsedildi, yargılanmadan mahkum edildi. Binlerce emekçi bu iktidar döneminde iş cinayetlerinde hayatını kaybetti, binlercesi sakat kaldı. Sebep olanların yargılanması bir yana hesabını soran aileler yargılandı.

Bu karanlık düzen değişecek, bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da sorulacak her hesabın teminatı partimiz olacak.”   

SAPANCA'DA DOĞA TAHRİP EDİLİYOR

İkinci sıra adayı Pelin Sönmez de, Sapanca’nın doğasının hızlı tahribatı ve kamusal alanların imara açılmasını eleştirerek, “Partinin önceliklerinden olan çevresel sorunların takipçisi ve savunusu olacağım” diye konuştu.

Üçüncü sıra adayı Uğur Alet ise, kendisinin yüzde kırk iki engelli olduğunu belirterek hükümetin engellilere yönelik politikasından kaynaklanan sorunlara değindi.

PLANSIZ KENTLEŞME VE DEPREM 

Dördüncü sıra aday inşaat mühendisi İncinur Ala, son dönemde ağırlaşan ve gündemi meşgul eden konut krizine dikkat çekti. Plansız kentleşme ve kamusal alanların halkın elinden alınması nedeniyle yurttaşların barınma ihtiyaçlarını sağlıklı ve insan onuruna yaraşır şekilde karşılayamadığını ifade eden Ala, bu durumun kabul edilemez olduğunu kaydetti.           

Beşinci sıra adayı inşaat mühendisi Pelin Kısa, Türkiye’de deprem gerçeğine vurgu yaptı. Şubat ayında yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında bölgede bilirkişi olarak görev yaptığını anlatan Kısa, “Bilim ve fen kurallarından uzak yapılaşmaların olası bir afet sonucunda yıkılmasına kader veya fitrat denilmesi son derece yanlış bir tanımlamadır. Ayrıca plansız bu uygulamalara imar barışı olarak adlandırılan uygulamalar eklenmekte, kaçak yapılaşmanın önü açılmaktadır. Bunlara bilim ışığında, ilgili meslek gruplarıyla çözüm üretmek amacıyla milletvekili adayıyım.”

TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ

Altıncı sıra adayı Leyla Kocaman, AKP-MHP iktidarının toplumsal cinsiyet eşitliğine bakışını eleştirdiği konuşmasında şunları ifade etti: “İstanbul sözleşmesi toplumsal cinsiyet eşitliğini ve devletin her bireyi şiddete karşı korunmasını sağlayan uluslararası bir sözleşmedir. Bu sözleşmeden Saray Rejiminin desteği ile anayasaya aykırı bir şekilde çıkılmıştır. Ülkemizde kadına karşı şiddetin cins kıyımına dönüştüğü bu süreçte İstanbul Sözleşmesi ve 6284 sayılı yasa bizi için vazgeçilmezidir. Kadınsız bir koalisyon kurmak isteyen AKP ve ittifakı bugün ülkemizi karanlığa süreklemektedir. Türkiye İşçi Partisi olarak eşit, özgür ve adil bir yaşamın temainatı olacağız.

LAİK BİLİMSEL EĞİTİM

Yedinci sıra adayı Yunus Emre Göçenoğlu, konuşmasında öğrenci sorunlarına yer verdi. Ayrıca Göçenoğlu, “Bir Türkiye İşçi Partili genç olarak şunu söylüyorum: 28 gün sonra Saray’ı yıktıktan sonra, demografik avantajımızı gençliğin lehine çevirelim. İkinci yüzyılı laik, bilimsel eğitime, özerk üniversitelere, gençlerin kendisini gerçekleştirebildiği bir yaşamı inşa etme haline getirelim” dedi. Göçenoğlu, Türkiye İşçi Partisi’nin bu değişimin öznesi olduğunu da kaydetti.

ADAYLARIN ÖZGEÇMİŞİ

Saadet Civelek DİRİARIN

1985 yılında Hendek/Sakarya’da doğdu. İlköğrenimini Akova İlkokulu ve Yenimahalle İlköğretim okullarında bitirdi. Ortaokul ve Lise eğitimini Hendek Atikehanım Anadolu Lisesinde tamamladı. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olan DİRİARIN 2010 yılından beri Sakarya’da avukatlık yapmaktadır. Baronun İnsan Hakları Merkezinde ve ayrıca İl İnsan Hakları kurulunda görev yapmıştır. Evli bir kızı ve bir kedisi vardır.

Pelin SÖNMEZ

1971'de İstanbul/Üsküdar'da doğdu. Lise eğitimini 1994 yılında, İstanbul, Kadıköy'de tamamladı. Evli, bir kız çocuk annesi. Dil eğitimi için liseyi bitirdikten sonra kısa bir dönem İngiltere'de bulundu.  1995 yılından itibaren çeşitli sektörlerde iş hayatına başladı. 2015 yılından beri, yaşadığım Sapanca'da, Emlak Danışmanlığı yapıyor.

Lise yıllarından beri sol partilerin içinde yer aldı. Bugün Türkiye İşçi Partisi içinde mücadeleye etmeye devam ediyor.

Uğur ALET

1987 yılında Hendek’te dünyaya geldi. İlk öğrenimini İstanbul Tuzla’da tamamladı. Yüzde 42 Polio Sekeli  (çocuk felci) engeli bulunduğu için geçirdiği bir dizi ameliyat nedeniyle orta öğrenimini yarıda bırakmak zorunda kaldı ve ortaokuldan sonrasına devam edemedi.

2005 yılında çalışma hayatına atıldı. Birçok kuruluşta görev aldı. Halen bir firmada ofis personeli olarak çalışmaya devam ediyor.

İncinur ALA

28 Haziran 1994 tarihinde Bursa'da işçi bir baba ve ev hanımı bir annenin ilk çocukları olarak dünyaya geldi. İlköğretim ve lise eğitimimi Bursa'da tamamladı. 2013 yılında Lisans eğitimi için Sakarya'ya geldi. Sakarya Üniversitesi Teknoloji Fakültesi inşaat mühendisliği bölümünden 2017 yılında bölüm 5.si olarak mezun oldu. Çalışma hayatına inşaat mühendisi olarak Sakarya'da adım attı ve bu şehirde mesleğimi icrâ etmekte. Bir kadın olarak örgütlü mücadelenin öneminin bilinciyle; 28.dönem TİP Sakarya milletvekili adayı. Daha yürünecek çok yol var.

Pelin KISA

1988 Sakarya doğumlu. İlköğretim, lise ve yüksek öğrenimini Sakarya’da tamamladı. İnşaat mühendisi ve on yıldır bu sektörde çalışmakta. Kadınların daha özgür günlere kavuşacağı, emekçinin sadece çalışmak için yaşamadığı günlerin umudunu taşıyarak, TİP 28. Dönem Sakarya Milletvekili adayı.

Leyla KOCAMAN

Medyayazar akşam baskısı... Medyayazar akşam baskısı...

30 Aralık 2002 yılında Azerbaycan'da dünyaya geldi. Ailesinin çalışma düzenini nedeniyle ilk ve orta öğrenimini yurt dışında tamamladı. Liseyi önce Anadolu lisesinde, son yılını açık öğretimde tamamladı. 2019-2021 yıllarında İstanbul’da, 2021'den günümüze kadar ise Sakarya'da kafe-bar çalışanı olarak hayatına devam etmekte.

Lise döneminden beri örgütlü mücadelenin içerisinde aktif olarak rol almakta. 4 yıldır Türkiye İşçi Partisi üyesi genç bir kadın.

Yunus Emre GÖÇENOĞLU

1998 yılında Denizli’de dünyaya geldi. İlk öğrenimini ve lise eğitimini Denizli’de, üniversiteyi Sakarya Üniversitesi’nde Sosyoloji bölümünde tamamladı. Şimdi Sakarya Üniversitesi Sosyoloji bölümünde yüksek lisans eğitimine devam etmekte.

2019 yılında Türkiye İşçi Partisi’ne katıldı. Bugün hala aktif siyasi yaşamına devam etmekte.