Belediye Meclisi toplantısında konuşan YusufAlemdar, İzmir depreminin depreme hazırlıklı olmanın önemini bir kaz daha ortaya koyduğunu ifade ederek, SAÜ, İTÜ ve ODTÜ’den de destek alarak bir afet ve acil durum müdahale planı hazırladıklarını ve bunun tanıtımını da geçtiğimiz aylarda gerçekleştirdiklerini söyledi. Alemdar,  “Bu çalışmamızın içerisinde mobil aplikasyonumuz da var. Panik Butonu’ndan son depremlere, eğitici videolardan toplanma bölgelerine, yapı sorgulamadan tarihi depremlere kadar her konuda vatandaşlarımızın telefonlarında bulunması gereken bir uygulama”  dedi.

Halkın  toplanma bölgelerini tek tuşla üstelik internet bağlantısı gerektirmeksizin öğrenebileceğini, panik butonu sayesinde internet bağlantısı olmasa bile konumlarını bildirip yardım isteyebileceğini ifade eden Alemdar; “Ayrıca depremde enkaz altında kalan biri telefonla arama imkanı olmasa da panik butonunu kullanarak güvendeyim veya tehlikedeyim kısmına tıklamasıyla anında hem belirlediği kişilere hem de bizlere konumunu gönderebiliyor. Bunun için internet bağlantısı da gerekmiyor. Bu bizim için son derece önemli” diye konuştu.

Uygulama sayesinde Serdivan’da yaşayanların yapı sorgulama kısmından binalarla ilgili de bilgi sahibi olabileceğini de belirten Alemdar; “Deprem hayatımızın vazgeçilmez gerçeği. İlçemizdeki tüm binalarla ilgili çok detaylı bir çalışma gerçekleştirdik. Bunu da uyulmamamıza entegre ettik” ifadelerini kullandı.

Yusuf Alemdar Mobil Afet Aplikasyonu’nu teknolojik gelişmelere paralel olarak yenilemeye ve geliştirmeye devam ettiklerini de vurguluyarak, sözlerini şöyle tamamladı:
“Tüm vatandaşlarımızdan isteğimiz bu uygulamamızı telefonlarına yüklemeleri. İnşallah böyle bir şeye ihtiyaç duymayız ama olduğu zaman da süratle hareket edebilmemiz için lütfen siz de ‘Sonra Değil Şimdi’ diyerek tedbir için ilk adımı atın diyoruz.”