Sakarya Kent Çalışma Derneği’nin (SKÇD) geleneksel kitap söyleşilerinin bu ayki konuğu yazar Özge Doğar olacak.
28 Mayıs Cumartesi günü Çark Caddesi'ndeki Porte Cafe’de saat 16.00'da başlayacak etkinlikte,  yazar son kitabı’’ Minninna Işıkları Kapama’’ üzerine okurlarıyla söyleşecek.

’KİMSİN!

Sen… Sen, evet… Bu kitabı elinde tutan… Hayatının rutin işlerle örülü olduğunu düşünen. Kötülükten korkup hayatın kıyısında köşesinde yaşayan. Bana dokunmayan yılan bin yaşasın derken yılanlarla aynı yatakta yatan. Sen, bakıp da görmeyen, duyup da düşünmeyen, hayatı yiyip içtiklerinin toplamı sanan. Ruhun inceliğini zayıflık, iyileri aciz gören. Kendi özünü sistem içinde eritip kaybeden. Yüzleşmeye hazır mısın?

Sen, kadınlığınla ve erkekliğinle, annenin rahmine düştüğün yalnızlığınla, karanlıktan gelen korkularınla, kocaman adamların kendini bilmez oyunlarıyla, düşler bahçesinde oynarken, masal prensesinin yırtılan eteğiyle…

Peki ya sen, bu romanın neresindesin? Ece, çocukluğunda ailesi tarafından istismara uğramış genç bir kadındır. Adile ile karşılaşması hayatının dönüm noktasını oluşturur. Adile, Ece’yi büyütür, okutur fakat ruhundaki yalnızlığa merhem olamaz.

Bu yalnızlığın çaresi Ece’nin kendisindedir; bunun farkına varması için kendisiyle yüzleşmesi gerekir. Bir gece, geçmişi ve geleceği arasında seçim yapmak zorunda kalır. Bu seçiminde geleceğine yönelir, kendisinden başlayıp topluma uzanan bir savaşı başlatır. Kendisi ve toplum ile… Cinsel kimlik arayışı içinde kadınlığını bulan Ece, kızına kendi bedeninden utanmamayı öğütlüyor.

Özge Doğar, annelik kavramını irdelediği Minnina Işıkları Kapama adlı romanında kadının toplumsal rolünü de sorguluyor.

Minnina! Kendine, topluma, insana, geleceğe, dostluğa, barışa, kardeşliğe ışıklarını kapama…’’

Özge Doğar kimdir;

1978, Adana’da dünyaya geldi. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini Mersin’de, Üniversite eğitimini İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nde tamamladı. 2000 yılından bu yana öğretmenlik mesleğini sürdürmekte olan yazar, gelecek kuşaklara sorumluluğunu ve yazı yazma hevesini arttırdı. “Emekçi Kadın ve Çocuk Sorunları” üzerine eğitimler verdi. “Minik Parmaklarda Bol Yüzükler” adındaki eğitim seminerlerinde çocuk ve gelin kavramını irdeledi.

2013 yılında çıkarmış olduğu “Meraklı Pandora” kitabı köşe yazılarının derlemesidir. Aynı yılın aralık ayında çıkardığı “Aşk’zede” romanı; kız çocuklarının küçük yaşta evlendirilmesinin, onların okutulmamasının doğuracağı sonuçları, töre adı altında sıkışmış hayatları konu alan ilk romanıdır.

Yazarın 2014 yılında yazmış olduğu “Kâğıttan Mutluluklar” romanı, yaşadığımız toplumun bir bütün olduğunu, iki farklı kadın ve iki farklı aileyi işleyerek anlatan, toplumsal ayrışmaların bizleri ilerletmediğini gösteren ikinci romanı ve üçüncü kitabıdır.

2015 yılında yazdığı “Evlilik Anonim Şirketi” evliliklerdeki politik yönleri bize göstermiştir. 2016 yılında yazdığı ‘Sevimli Köpek Maya & Tohumlu Kitap’ adlı çocuk kitabı Türkiye’de kitapla birlikte tohum veren ilk 7 yaş üzeri çocuk kitabı olma özelliği taşımaktadır.

2017 yılında Aynadaki Sır romanını yazmış olan yazar, medyanın insanlar üzerindeki etkisini ve kitleleri nasıl yönlendirdiğini anlatmaktadır.

2020 yılında Korana Günlerinde Umut Öykü yarışmasında 2.lik ödülü almış olan yazar, Berlin Kitabevi ve Kadın Kadına Öykü yarışmasında seçkiye layık görülmüştür.

Yazarın halen sürdürmekte olduğu anne ve babalara yönelik “Eyvah Çocuğum Kitap Okumuyor, Kitaptan Çocuğa Empati” adlı eğitim çalışması yurt içi ve yurt dışında devam etmektedir.

[