Kocaeli’nin İzmit ilçesi Cedit Mahallesi Muzaffer Fidan Sokak’ta bulunan Ses Kocaeli Gazetesi sahibi Güngör Arslan işyerinde öldürülmüştü.
Sözcü gazetesi yazarı Saygı Öztürk, geçtiğimiz Şubat ayında öldürülen gazeteci Güngör Arslan'ın eşi Suna Arslan'la konuştu.
Cinayetle ilgili olarak 33 kişinin isminin geçtiğini hatırlatan Öztürk, "Bunlardan tetiği çeken kişiyle birlikte, birisi de avukat olmak üzere 10 kişi halen cezaevinde" diyerek Suna Arslan'ın anlattıklarını şöyle aktardı:
"Güngör, meslek hayatında çok haksızlıklar yaşadı. Bazı yayın organları da onunla ilgili farklı görüntüler sundu. Cinayeti kadın meselesine bağlamak istediler. Sözü edilen kadın, ifadesinde, 'Kendisine üç kişinin geldiğini, Güngör Arslan aleyhine ifade vermesi için baskı yapıldığını' söyledi. Bu iddia çürüdü.
Eşim, Kocaeli'nde gerçeklerin ortaya çıkması için korkusuzca yazan, bu yüzden başına çok şeyler gelen bir gazeteciydi. Bizim devletimizden tek isteğimiz üstü örtülmeden gerçeklerin ortaya çıkarılması. Basit bir cinayetmiş gibi gösterilmek istenmesi de bizi çok üzüyor. Güngör'ü itibarsızlaştırarak olayın üstünün kapatılmasını isteyen siyasetçiler, mafya var. Bazı gazeteler de buna çanak tutuyor. Sonuçta istediğimiz adaletin yerini bulmasıdır. Adalete de güveniyoruz."